Is MKB Verzuim-ontzorgverzekering iets voor u?

De verplichtingen rondom verzuim en arbeidsongeschiktheid vragen nogal wat van u als werkgever. Om mkb’ers op dat gebied te ontzorgen kunnen verzekeraars volgend jaar een MKB Verzuim-ontzorgverzekering aanbieden. Wat houdt deze verzekering in?

Nieuws
Datum: 10-10-2019

In de MKB Verzuim-ontzorgverzekering is uiteraard de loondoorbetaling bij ziekte opgenomen. Maar een misschien wel belangrijkere component is de uitgebreide re-integratiedienstverlening, bedoeld om uw zieke medeweker weer aan het werk te helpen. Uw verzekeraar werkt hiervoor samen met gecertificeerde arbodiensten, bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen en een casemanager die de regie over de re-integratie voert bij dreigend langdurig verzuim. De zorg wordt u dus uit handen genomen doordat de arbodienstverlening een vast onderdeel is van de verzuimverzekering.

Geen onverwachte kosten

Een ander aantrekkelijk punt van de MKB Verzuim-ontzorgpolis is dat u niet bang hoeft te zijn voor onverwachte kosten. Zo wordt het effect van het eigen verzuim op de verzekeringspremie gemaximeerd. Als UWV vindt dat de re-integratie ondanks de inspanningen anders had moeten verlopen, kan u een loonsanctie worden opgelegd. Maar omdat het verloop van de re-integratie de verantwoordelijkheid is van de verzekeraar, neemt deze in dat geval de loonsanctie over.

Wanneer arbocontract opzeggen?

De nieuwe verzekering lijkt dus aantrekkelijke kanten te hebben. Maar is het ook voor uw bedrijf een goede oplossing? Dat hangt er onder meer vanaf hoe u een en ander op dit moment geregeld heeft. Misschien heeft u een verzuimverzekering en apart daarvan een contract met een arbodienstverlener. In een MKB Verzuim-ontzorgverzekering zit de arbo al besloten. Als u de verzekering wilt afsluiten, moet u eerst uw bestaande arbocontract opzeggen. Dat moet meestal 3 maanden voor het eind van de contractdatum. Vaak is bovendien het enige switchmoment op 1 januari. Als u in deze situatie zit, kunt u dus pas op 1 januari 2021 overstappen. Uw arbocontract moet dan opgezegd zijn voor 1 oktober 2020.

Bent u duurder uit?

Een ander aandachtspunt is uiteraard de premie. Wat gaat u betalen voor zo’n ontzorgverzekering? De kans bestaat dat u duurder uit bent dan met uw huidige oplossing. Maar de kans bestaat ook dat u bespaart op bepaalde uitgaven, dat u meer grip krijgt op uw kosten en dat u meer tijd overhoudt voor het ondernemen zelf. Zo kan de verzekering toch een betere keuze zijn. Wij bespreken dat graag met u.

Volgend jaar in actie komen

Nog lang niet alle verzekeraars hebben hun MKB Verzuimontzorgverzekering al op de plank liggen. Volgend jaar zullen veel producten wel gelanceerd worden en weten we meer over premies en voorwaarden. Uiteraard houden we de markt in de gaten, bespreken we met u of deze nieuwe verzekering iets is voor uw bedrijf en zorgen we ervoor dat u op tijd klaar bent om de overstap te maken. Voor meer informatie of een oriënterend gesprek kunt u altijd contact opnemen met ons kantoor.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.